Pluja d'estrelles de les Perseides 2016

separator

La Pluja d’estrelles de les Perseides 2016 ha tingut el pic més alt aquests dies 10, 11 i 12 d’Agost, en més de 100 Meteors per hora. No fa falta dir que no vaig dubtar en agafar la càmera i estar gran part de la nit a fora amb una manta i estirat al terra o assentat en una petita cadira contemplant aquest maravellós espectacle.

Nit del 10 al 11 d’agost

Aquella nit vaig sortir sol al Pi de la Torregassa, a uns 10 minuts de la capital del Solsonès, Solsona. La lluna em va espatllar una mica la nit, ja que estava al 53% i no em va deixar disfrutar com cal de la pluja d’estrelles, però, això no va parar que captés alguna que altra estrella fugaç en el firmament. Vaig deixar la càmera fent fotos amb el intervalòmetre sobre el trípode i jo em vaig posar de primer pla al mig del camp sentat en una cadireta de càmping… El millor que pots fer és estar tranquil i contemplar i escoltar els sorolls i colors de la nit.

Sota aquestes línies us indexo la foto final de la sortida, amb la feble Vía Làctia a causa de la gran lluna fent acte de presència a la dreta de la fotografia i una Perseida a l’esquerra.
30s, f/4, ISO 3.200, 17mm, llum totalment natural a causa de la Lluna al 50%.

Nit del 12 al 13

Aquesta va ser la gran nit, ja acompanyat per dos companys fotògrafs habituals a sortir en la nit, vam anar a l’Arbre del Cap del Pla, a uns 20 minuts de Solsona, al terme comarcal de Lladurs, al Solsonès.

Hi havía molta gent presenciant la pluja d’estrelles i això ens va espatllar gran part de les fotografies, però no obstant, jo vaig deixar la càmera fent fotos tota la nit amb l’esperança de quan sigués a casa, veure alguna que altra estrella fugaç en alguna foto.

No em vaig equivocar, en vaig pillar bastantes i de bastant brillants. Com que vaig fer moltes fotos, vaig optar per apilar-les totes i fer una fotografia Circumpolar, que consisteix en fer moltíssimes fotos encarant a l’estrella Polar i després unir-les amb el programa Startrails (Windows) o StarStax (Mac). Sota aquestes línies us en deixo algunes d’aquella màgica nit.

La Lluna fent acte de presència en una Doble Exposició feta directament des de càmera. Arbre: 30s, f/4, ISO 3200, 17mm Lluna: 1/400s, f/5.6, ISO 3200, 400mm.
Persèida passant pel N-NE quan ja s'havía post la lluna: 30s, f/4, ISO 3200, 17mm.
Circumpolar de 110 fotografies unides amb StarStax a 30s, f/4, ISO 3200, 17mm.

Espero que us hagi agradat aquest post informatiu de la meva particular pluja d’estrelles de les Perseides, també anomedana Pluja d’Estrelles de Sant Llorenç, perquè s’escau en Sant Llorenç.

Ens veiem aviat!

MSJ.